abc
  Zoeken op: Alle woorden Een van deze woorden Complete zin
if dutch is abacadabra for you ... Klik om deze pagina te verversen
Inhoud verversen
Hoofdmenu

Tip: u kunt de tekst vergroten en verkleinen door met de Ctrl-toets ingedrukt aan uw muiswieltje te draaien.
Hoofdmenu

Algemene informatie over de vraag Bluebeam Open License of niet?

Bluebeam introduceert de Open License. Doen of niet doen?

10/9/15 Hieronder leggen we uit wat het verschil is tussen een gewone Bluebeam-licentie en de nieuwe Bluebeam Revu Open License.

Bluebeam-licenties algemeen
Bluebeam geeft in principe per email een serienummer en een geheime productsleutel af waarmee u uw licentie kunt activeren (dit zijn twee codes). Meerdere gebruikers kunnen van dezelfde licentiegegevens gebruik maken en u betaalt dan voor het aantal gebruikers en/of computers waarop u Bluebeam wilt installeren. U kunt al uw computers voorbereiden met één enkele serienummer-productsleutel-combinatie en de online licentieserver zal bijhouden dat er niet meer licenties in gebruik gaan dan waar u recht op hebt.

U kunt kiezen uit twee licentie-principes: gebonden (klassiek) of vrij (nieuw sinds versie 2015.5). Hieronder leggen we de verschillen uit. De gebonden licenties zijn voor kleine organisaties meestal het goedkoopst. De vrije licenties zijn vooral bedoeld voor grotere organisaties met een beperkt aantal Bluebeam-gebruikers.

Licentietelling en kwantumkortingen gebonden licenties (named user principe)
Van oudsher levert Bluebeam licenties die zijn gebonden aan het aantal personen enerzijds en het aantal computers anderzijds. Het grootste van deze twee dient te worden geteld voor het aantal benodigde licenties. Daarbij gelden er per bestelling kwantumkortingen, dus hoe groter het aantal licenties in één bestelling, des te lager is de prijs per gebruiker of computer. Bij aanschaf van extra licenties is het aantal licenties dat u al hebt niet van invloed op de prijs. Heeft u bijv. een netwerk met 20 PC's en wilt u voor 10 gebruikers regelen dat ze op elke computer Bluebeam kunnen gebruiken, dan zijn er 20 licenties nodig, dus voor elke PC één. Of werkt u misschien met 6 Citrix-servers en per server 10 gebruikers, dan dienen er 60 licenties te worden aangeschaft. Een gebruiker met een laptop en een vaste werkplek heeft ook twee licenties nodig.
Tegenover deze eenvoudige en misschien soms wat ongunstige manier van licenties tellen staan gelukkig de zeer aantrekkelijke licentieprijzen!

Een gebonden licentie voor meerdere gebruikers dient in z'n geheel op naam van één gebruikende organisatie, de licentiehouder, te komen en mag niet met andere organisaties worden gedeeld.

Bij gebonden licenties is er sprake van optioneel onderhoud, waarvoor u het recht krijgt om uw Bluebeam-software zonder extra kosten te upgraden naar de laatste versie. Daarbij gelden kwantumkortingen, waarbij altijd het totale aantal licenties telt. Het maakt bij de verlenging dus niet meer uit in hoeveel stappen u tot het huidige aantal licenties bent gekomen. De onderhoudsperiode wordt normaal gesproken automatisch verlengd na de betaling van het tarief voor de volgende periode en als dit niet gebeurt dan blijft uw Bluebeam-software het gewoon doen. Ook kunt u dan nog steeds via de online Bluebeam-licentieserver licenties vrijgeven en die weer vanaf een andere computer aanspreken. In dat geval vervalt enkel het recht op de gratis upgrades en bij een betaalde upgrade kunt u dan weer kiezen of u het jaarlijkse onderhoud afneemt of niet.


Licentietelling en kwantumkortingen vrije licenties (concurrent user principe)
Voor kleine organisaties met een relatief groot aantal Bluebeam-gebruikers is deze optie meestal te duur.

Sinds versie 2015.5 levert Bluebeam ook de zogenaamde Open Licensing. Daarbij regelt de software zelf dat er een licentie in gebruik gaat zodra u Bluebeam start en wordt vrijgegeven zodra u Bluebeam afsluit. Dit gaat via een internetverbinding met de licentieserver van Bluebeam. Dit kan bij de gebonden licenties ook, maar dan moet de gebruiker zelf de licentie na gebruik opheffen. Normaal gesproken zal de gebruiker dat niet doen en blijft de licentie gebonden aan de betreffende computer. Bij Open Licensing gebeurt dit niet en is een Bluebeam-licentie na het sluiten van Bluebeam meteen weer beschikbaar voor een andere gebruiker die voor deze licentie is geconfigureerd. Dit maakt het heel interessant als u Bluebeam met meerdere gebruikers, locatie-onafhankelijk en vaak maar korte tijd nodig hebt, maar ook als u over gevirtualiseerde computers beschikt waarvan de computernamen per sessie veranderen en niet te voorspellen zijn. De jaarprijs van een vrije licentie is ongeveer tien keer die van een gebonden licentie. De vrije licentie wordt voor een beperkte tijd afgegeven, meestal voor een jaar, kent geen eerste aanschafprijs en is niet aan een bepaalde versie gebonden. Als u wilt, kunnen de gebruikers verschillende versies door elkaar heen gebruiken. De prijs kent slechts drie staffels: tot 50 gebruikers, van 50 tot 200 gebruikers en meer. Als u extra licenties nodig hebt, betaalt u naar gelang de staffel van het totaal aantal licenties dat u hebt, inclusief de extra licenties, voor de lopende periode en de extra licenties worden naar rato goedkoper als de resterende periode korter wordt (afgerond op maanden).

De licentieperiode wordt normaal gesproken automatisch verlengd na de betaling van het tarief voor de volgende periode, maar als dit niet gebeurt dan stopt de Bluebeam-server met de afgifte van de vrije licenties en kan Bluebeam dus niet volledig worden gebruikt (nog wel als uitgebreide PDF-viewer, zoals bij een gratis probeerlicentie na afloop van de 30 dagen of op uitnodiging via een Bluebeam Studio-sessie van een andere Bluebeam-gebruiker met een geldige licentie).

Om te bepalen hoeveel licenties u precies nodig hebt, dient u het aantal gelijktijdige gebruikers te tellen (concurrent user principe).
Nieuws rond de vraag Bluebeam Open License of niet?

De tekst links hiernaast kan verouderd zijn.

Het laatste nieuws vindt u via het hoofdmenu
Uw reactie wordt zeer op prijs gesteld. Zegt het voort!

Klik voor onze Facebook-pagina Om te voorkomen dat uw surfgedrag op onze website kan worden gevolgd door derde partijen, zoals Facebook, hebben wij alle actieve links e.d. verwijderd, m.u.v. Statcounter. U kunt natuurlijk nog wel onze Facebook-pagina bezoeken.
Meer informatie?
Wilt u meer informatie, een offerte of een webdemo? Vul dan hier uw gegevens in. We sturen dan per email de gevraagde informatie of geven u enkele datums voor een webdemo.

Sinds maandag 2 juli 2007 zijn op ideoma.nl pagina‘s bekeken. Bekijk hier de statistieken

Open uw PDF!
Stop printen, krassen, scannen - maak uw PDF-aantekeningen meteen digitaal!

Open uw DWG!
Bespaar fors op uw CAD-licentiekosten met Open DWG software!



Probeer GstarCAD eens ... © Copyright 1992-2022, IDEOMA intelligent systems bv